Nieuws

Inloopbijeenkomst 7 februari

04/02/2019

Op donderdag 7 februari nodigen wij u graag uit om bij te praten over de voortgang van de bouw van de nieuwe stikstofinstallatie. Samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseren wij een inloopbijeenkomst van 19.00 – 21.00 uur in Dorpscentrum De Broeckhof, W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek.

Naast informatie over onze voorbereidende werkzaamheden, planning en verkeersplan, kunt u ook met een VR-bril alvast een kijkje nemen in het mengstation van de nieuwe installatie. Ook zijn er verschillende archeologische vondsten uit de Tussenklappenpolder te bewonderen, zoals vuursteenpunten en houtskoolresten uit de Steentijd.

Gasunie gunt bouw stikstofinstallatie aan Air Products

19/12/2018

De bouw van de drie luchtscheidingsinstallaties voor de stikstofinstallatie bij Zuidbroek heeft Gasunie gegund aan Air Products. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend. De stikstofinstallatie is nodig voor de afbouw van de gaswinning in Groningen. Naar verwachting zal Air Products in het najaar van 2019 beginnen met de bouwwerkzaamheden, nadat het vergunningentraject is afgerond en het terrein bouwrijp is gemaakt. De stikstofinstallatie wordt in 2022 in gebruik genomen.

Meer nieuws
Bekijk meer nieuws in het archief