Nieuws

Presentaties informatieavond stikstofcaverne Heiligerlee

03/06/2019

Op dinsdag 14 mei 2019 organiseerden wij in De Boschpoort in Winschoten een informatieavond over de ontwikkelingen die vanwege de uitbreiding van onze stikstofinstallatie plaatsvinden bij de stikstofcaverne Heiligerlee. Deze caverne wordt sinds 2012 gebruikt voor de opslag van stikstof dat wordt geproduceerd met de stikstofinstallatie bij Zuidbroek. Als de installatie wordt uitgebreid kunnen wij de caverne net zo snel vullen, als het momenteel uit de caverne wordt gehaald. Hiervoor moet het bestaande opslagplan worden aangepast, zodat wij de invoedcapaciteit kunnen verhogen en wij bovengronds de aanwezige infrastructuur hierop kunnen aanpassen. De caverne zelf blijft daarbij ongewijzigd.

Informatieavond stikstofcaverne Heiligerlee

10/05/2019

Op dinsdag 14 mei 2019 organiseren wij een informatieavond over de ontwikkelingen die vanwege de uitbreiding van onze stikstofinstallatie plaats vinden bij de stikstofcaverne Heiligerlee. Deze caverne wordt sinds 2012 gebruikt voor de opslag van stikstof dat wordt geproduceerd met de stikstofinstallatie bij Zuidbroek.

Als de installatie wordt uitgebreid kunnen wij de caverne net zo snel vullen, als het momenteel uit de caverne wordt gehaald. De caverne zelf, dus het opslagvolume van de caverne en de transportcapaciteit van de stikstofleiding tussen de caverne en de stikstofinstallatie, blijven daarbij ongewijzigd. Het bestaande opslagplan moet worden aangepast, zodat wij de invoedcapaciteit kunnen verhogen en wij bovengronds de aanwezige infrastructuur hierop kunnen aanpassen.

U bent van harte welkom op dinsdag 14 mei 2019 in De Boschpoort, Het Boschplein 2 in Winschoten. De bijeenkomst start om 19.30 uur en eindigt om 21:30 uur. Vanaf 19.00 uur is de deur open en staan koffie en koek klaar.

Inloopbijeenkomst 7 februari

04/02/2019

Op donderdag 7 februari nodigen wij u graag uit om bij te praten over de voortgang van de bouw van de nieuwe stikstofinstallatie. Samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseren wij een inloopbijeenkomst van 19.00 – 21.00 uur in Dorpscentrum De Broeckhof, W.A. Scholtenweg 18 in Zuidbroek.

Naast informatie over onze voorbereidende werkzaamheden, planning en verkeersplan, kunt u ook met een VR-bril alvast een kijkje nemen in het mengstation van de nieuwe installatie. Ook zijn er verschillende archeologische vondsten uit de Tussenklappenpolder te bewonderen, zoals vuursteenpunten en houtskoolresten uit de Steentijd.

Meer nieuws
Bekijk meer nieuws in het archief