Geslaagde rondleiding voor omwonenden Gasunie Zuidbroek

26/05/2016

Afgelopen zaterdagochtend namen 40 omwonenden van de stikstikstofinstallatie Zuidbroek een kijkje op onze installatie aan de Hondenlaan nabij Zuidbroek. Na een korte presentatie van installatiechef Joost Hooghiem werden de geïnteresseerden in groepjes rondgeleid over het terrein.

Deze rondleiding kwam voort uit de informatiebijeenkomst, die wij eind vorig jaar op 25 november hebben georganiseerd in Zuidbroek vanwege de voorgenomen uitbreiding van die locatie. Tijdens die bijeenkomst gaven verschillende omwonenden aan wel eens een bezoek te willen brengen aan onze installatie om te zien hoe de installatie werkt. Daaraan wilden wij graag gehoor geven.

Omdat de installatie volledig in bedrijf was, was er plaats voor een beperkt aantal personen. De beschikbare plaatsen, 40 in aantal, waren binnen een paar dagen ‘volgeboekt’ door zowel jong als oud. Het weer werkte zaterdag ook mee en de omwonenden waren onder de indruk van wat zij allemaal zagen. ‘Leuk en vooral heel interessant’, was een veelgehoorde opmerking. Als het aan de bezoekers ligt, zeker voor herhaling vatbaar. René Beishuizen van Menterwolde.info was ook aanwezig en tekende dit verslag op.

Een fotoimpressie

Meer nieuws